Theresa Flatmo (C) lämnar oppositionsrådsposten i Bräcke Foto: Maria Harning, SVT

Bräckes oppositionsråd Theresa Flatmo (C) avgår

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartistiska Theresa Flatmo lämnar rollen som oppositionsråd i Bräcke kommun med omedelbar verkan. Det skriver hon på sin facebooksida.

Under onsdagen hölls både ett extra kommunstyrelsesammanträde och ett extra fullmäktige i Bräcke kommun. En av de stora frågorna var frågan om kommunen skulle skjuta till 2,8 miljoner kronor till MidSweden 365, det bolag som driver skidtunneln i Gällö.

Debatten på fullmäktige blev lång och stundtals hetsig. I sitt inlägg på facebook skriver Theresa Flatmo att hon känt sig utpekad och anklagad för att ha svartmålat Bräcke kommun.

Skidtunneln i Gällö

”Tråkigt när folk lämnar”

Johan Loock (M) kommenterar Theresa Flatmos avgång så här:

– Det är tråkigt när folk lämnar politiken oavsett anledning, vi hade en hård men klargörande debatt igår och det var väl det som blev droppen.

På frågan vad han tror att hennes avhopp kommer att betyda för politiken i Bräcke svarar han:

– Det får du fråga centern om.

Även kommunstyrelsens ordförande, Jörgen Persson (S) beklagar avhoppet:

– Det är alltid tråkigt när en politiker hoppar av, säger han till SVT Nyheter Jämtland. Men hon har ju chans att komma tillbaka i framtiden.

Bräcke styrs idag av S, M och V som tillsammans har 15 av de 31 mandaten i fullmäktige. Övriga partier har också 15 mandat då SD har en tom stol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidtunneln i Gällö

Mer i ämnet