Foto: Eva Danielsson/SVT

Hus totalförstördes i brand i Åre

Uppdaterad
Publicerad

I över fyra timmar på fredagskvällen kämpade räddningstjänsten i Åre med en brand i ett hus intill hotellet Holiday Club. Sent på kvällen var branden släckt.

– Ett hus är totalskadat men det angränsande huset klarade sig, säger räddningschef Johan Blommé.

Larmet om branden kom klockan 16.32. Ett tvåvåningshus intill hotellet brann och man såg lågor.

Räddningstjänsterna i Åre, Järpen och Kall skickades till platsen och de hade ett styvt jobb med att släcka och hindra branden från att sprida sig till intilliggande byggnader.

– På platsen finns två stycken tvåvåningshus som är sammanbyggda med ett förråd, säger Kåke Rosén.

Kåke Rosén räddningsledare räddningstjänsten Åre Foto: SVT/arkivbild

Lyckades hindra spridning

Vid 21-tiden kunde man konstatera att man lyckats hindra branden från att sprida sig till intilliggande byggnader men att det hus där branden började har fått omfattande skador på övervåningen, taket har brunnit av men själva huskroppen står kvar.

– Vi klarade alltså förrådet och det andra huset, säger Kåke Rosén.

Ingen skadad

Räddningstjänsten har varit kvar på platsen under natten, säger räddningschef Johan Blommé.

– Det har gått ganska bra med tanke på förutsättningarna, nu kommer vi att lämna inom en timme, säger räddningschefen klockan 09:15 på lördagen.

Inga personer skadades vid branden och det finns ingen misstanke om brott. Huset som brann ligger nära Järnvägsstationen i centrala Åre och husen i området består av andelslägenheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.