En större ladugårdsbyggnad med uthus brinner i Vike på Rödön. Foto: Bengterik Busk/SVT

Storbrand på Rödön – byggnad totalförstörd

Uppdaterad
Publicerad

En större uthusbyggnad totalförstördes i en våldsam brand i Vike på Rödön i Krokoms kommun på fredagen.

Larmet om branden kom strax efter klockan 11 och räddningstjänst från Krokom och Östersund skickades då till platsen för att bekämpa elden. Enligt personen som ringde in larmet fanns det maskiner och eventuellt gasflaskor i byggnaden.

Enligt SVT:s utsände, Bengterik Busk, syntes röken från branden lång väg.

Ingen skadad i branden

Varken djur eller människor kom till skada i branden. Polisen har upprättat en anmälan om brand utan misstanke om brott.

Vid 22-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen. Då brann det fortfarande i delar av byggnaden och man riktade fortsatt in sig på att rädda ett mikrobryggeri i byggnaden.

– Målsättningen var kunna rädda bryggeriet och det verkar vi ha klarat, men resten av byggnaden är totalförstörd, säger Johan Wickenberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten kommer att ha personal kvar på platsen under hela natten.

– Vi tar ett nytt beslut imorgonbitti vid 08-tiden. Nu är det inte full fyr längre i alla fall. Vi flyttar tak och släcker glödhärdar så det inte blossar upp igen, säger Wickenberg vid 22-tiden på fredagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.