Håkan Karlsson, styrkeledare på brandstationen i Hallen är upprörd över förslaget att ta bort släckbilen från stationen. Foto: Björn B Schäfer, SVT

Brandmännen i Hallen sa upp sig i protest

Publicerad

Samtliga 15 deltidsbrandmän i Hallen i Åre kommun har sagt upp sig. De gör det i protest mot att släckbilen som de har föreslås tas bort.

På brandstationen i Hallen jobbar 15 deltidsbrandmän. På stationen finns i dag en släckbil, en räddningsbil och en tankbil. Ett förslag finns nu att ta bort släckbilen från Hallen.

– Vi fick det presenterat som ett färdigt beslut för några dagar sedan, säger Håkan Karlsson, styrkeledare på stationen i Hallen till SVT Nyheter Jämtland. Först efter vår protestaktion har de de sagt att det är ett förslag.

Räddningschefen: Har tittat på statistik

Johan Blommé är räddningschef på Åre kommun. Enligt honom är detta ett förslag som lagts fram.

– Vi ser över räddningstjänsten i Åre och tittar framåt 20 år för att se vilka behov vi kommer att ha, säger han till SVT Nyheter Jämtland.

Han säger att statistik visar att den här bilen inte använts så ofta i Hallen och att planen är att den ska säljas för att man ska få in pengar för investeringar inom räddningstjänsten i Åre.

Hoppas på dialog

– Vi vill nu bjuda in deltidsbrandmännen i Hallen till dialog, och hoppas att situationen ska lösas, säger Johan Blommé

Håkan Karlsson är osäker om det kommer att hjälpa.

– Även om det skulle ändras har jag svårt att tro att det kommer att innebära att alla deltidare kommer tillbaka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer