Bron på E 45 över Hoan i Överhogdal. Foto: Maria Broberg/SVT

Bron på E45 i Överhogdal stängs på nytt

Publicerad

Från och med måndag och en dryg vecka framåt kommer bron på E45:an över Hoan i Överhogdal åter att stängas. Det på grund av ett renoveringsarbete.

Den här gången är det en ny vägbana som ska gjutas. Under avstängningen kommer trafiken att ledas om bland annat över Vemdalen. Ett körfält över bron kommer att öppnas igen kl 18 nästa tisdag, den 5 juli.

Arbetet med att renovera bron har pågått sedan april. Tidigare i juni tvingades Trafikverket också att stänga bron några dagar. Den stängningen berodde på att flera trafikanter inte respekterade varningsskyltarna och det ledde till att de som jobbade på bron inte kunde känna sig säkra.

Uppmaning: fortsätt respektera skyltning

Bron öppnas alltså delvis igen nästa tisdag och renoveringsarbetet kommer att pågå ytterligare några veckor.

– Vi ber trafikanterna att även i fortsättningen respektera skyltningen och visa hänsyn när de passerar arbetsplatsen, säger Trafikverkets projektledare Alexander Vengelin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer