Brutus stökade runt hemma hos Carl

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen väcktes Carl H Eldebro i Myrviken av att grannen ringde och berättade att Carl hade en myskoxen Brutus i trädgården. Vid det laget låg Brutus och sov, men sedan vaknade han till.

– Då small det till som sjutton, säger Carl H Eldebro.

– Jag hade varit ute på en träningsrunda med vår border collie, Sigge, sen blev det frukost, dusch och så la jag mig på soffan för att sova lite, berättar Carl H Eldebro.

Precis när Carl hade lagt sig tillrätta ringde grannen.

Myskoxen Brutus

– Han sa: ”Jag ska väl inte störa dig, men vet du om att du har en myskoxe bredvid dig?”.

Mycket riktigt låg Brutus och idisslade i trädgården.

”Small som sjutton”

Efter cirka en timme reste han på sig och han verkade inte särskilt glad, något som Carl bevittnade genom sitt fönster.

– Det small till som sjutton, det var min partners blomsterarrangemang med mjölkkruka som han kastat upp i luften och så hann jag lagom till att se hur han greppade tag i en grov träbänk och slängde upp den en två tre meter i luften innan den landade och for på sidan.

Därefter tog Brutus sikte på tvättvindan.

– Då tänkte jag: ”nej för helvete, nu måste vi köpa ny tvättvinda också”, men där fick han ingen friktion så han vände på klacken och gick och betade lite.

Se Brutus i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Myskoxen Brutus

Mer i ämnet