Jens Burman är i veckan på träningsläger med landslaget i Vålådalen Foto: SVT

Burman fortfarande påverkad efter ryggoperationen

Uppdaterad
Publicerad

Det går åt rätt håll för Jens Burmans krånglande rygg. Men han får fortfarande specialanpassa sin träning efter sin ryggoperation.

Förra säsongen kantades av ryggproblem för Åsarnas Jens Burman. I april i år opererades han för diskbråck och har sedan dess inte kunnat träna så mycket som han velat.

– Jag tagit det lite lugnare för att se så ryggen går åt rätt håll, och det tycker jag den har gjort, berättar Jens Burman som tillsammans med resten av herrlandslaget just nu befinner sig i Vålådalen på träningsläger.

Trots flera topp 10-placeringar förra säsongen ser han tillbaka på vintern med besvikelse, men med hopp om att nästa ska bli bättre. Och en förutsättning för det är att ryggen ska hålla.

– För det första måste jag ju se till att ryggen blir bra sedan får man ta målen efter det. Men går det åt rätt håll vill jag ju vara med där uppe, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.