Buss i diket i Östersund – person förd till sjukvård

Uppdaterad
Publicerad

En av Östersunds stadsbussar körde under morgonen i diket ovanför Remonthagen i Östersund. En person ska enligt polisen ha förts till sjukvård.

Klockan 08:15 larmades polisen om att en buss kört ner i diket längs ryttarvägen. En person behövde föras till sjukvård men var enligt polisens hemsida vaken och talbar innan hen transporterades från platsen.

SVT:s reporter på platsen meddelar att det var mycket halt väglag på platsen. Hur många som befann sig på bussen är oklart och polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Personal från bussbolaget som befann sig på plats var väldigt kritisk till att det inte hade sandats på Fyrvallavägen/Ryttarvägen där olyckan inträffade.

Jonatan Hellström som är arbetsledare för vägunderhållet i Östersund säger till SVT Jämtland att de har fem stycken sandbilar ute på Frösön, fem stycken i Brunflo och 10-12 stycken i Östersund, men de prioriterar att sanda de stora vägarna först. Fyrvallavägen/Ryttarvägen tillhör övriga vägar.

– Vi hade helt enkelt inte hunnit dit än, säger Jonatan Hellström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.