Foto: SVT

Arenabolaget tror på 10.000 åskådare

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK kan komma att spela sina hemmamatcher inför 10.000 åskådare – trots allt.

Det finns en budget för 11 miljonor kronor för utvecklingen av arenan. I den summan ingår förutom utbyggnade också en del åtgärder som fotbollsförbundet kräver.

Arenabolagets VD, Örjan Jervidal, tror att man i upphandlingen, som inte är helt klar eftersom det är överprövningstid, kommer lyckas få till 10.000 platser i Jämtkraft arena. Det är bra mycket mer än den tidigare utannonserade siffran 7700.

Östersunds FK

– Målet är att när ÖFK spelar mot AIK den 7 april, så ska det finnas 10.000 platser i arenan, säger Jervidal till SVT Nyheter Jämtland.

– Sen om vi får 100 nya platser eller om det blir ett nytt Old Trafford vet jag inte. Men jag tror på 10.000, säger han.

ÖP var först att berätta om de nya planerna.

– Vi är nöjda med hur saker och ting utvecklas. Det blir som vi önskade, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersunds FK

Mer i ämnet