• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

(C) tillbakavisar stängningsbesked

Publicerad

I ett pressmeddelande från Centerpartiet i Östersund tillbakavisar Pelle Lundgren (C) vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden beskedet från kommunen om att Litsbacken kan stängas.

– Mycket märkligt. Kultur- och fritidsnämnden har inte beslutat i frågan, och fullmäktige ska inte fatta beslut om budgeten förrän i nästa månad. Jag förstår inte motiven till att skicka ut pressmeddelande på det här sättet, säger Pelle Lundgren.

Han skriver vidare att den politiska majoriteten vet att det inte finns någon enighet i frågan.

– Tvärtom så driver jag själv ett initiativärende att utveckla backen istället för att stänga den. Så vi är inte alls överens om att stänga backen, säger Pelle Lundgren.

LÄS MER: Litsbacken föreslås stängas

Han pekar också på att det fanns 1,5 miljoner kronor till att börja investera i Litsbacken redan i år i den uppgörelse om investeringsbudget i kommunen som alliansen och majoriteten träffade i samband med fjorårets budgetbeslut.

– Den uppgörelsen bryter nu i så fall majoriteten med ett pressmeddelande. Så mycket var den ambitionen värd, säger Bosse Svensson, gruppledare för Centerpartiet.

– För vår del var en upprustning av Litsbacken ett absolut villkor, det vet alla som var med om den diskussionen. Så nu finns inte uppgörelsen på något sätt längre ur vårt perspektiv, säger Bosse Svensson.

– Beskedet måste ju uppfattas som en ren provokation för ungdomarna i Lit som vi haft flera möten med för att diskutera vad de vill att vi ska satsa på. Sedan får de läsa i tidningen att kommunen vill lägga ner skidbacken, säger Pelle Lundgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer