Max 50 personer släpps in samtidigt i de inhägnade områdena på Kyrklägdan i Åre där det pågår höstlovsaktiviteter. Foto: Eva Danielson/SVT

Coronaanpassat höstlov i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Under höstlovet är det fullt av besökare i Åredalen och destinationsbolaget har ordnat coronaanpassade arrangemang på Kyrklägdan i Åre. I videon ser du hur det är ordnat.

– Vi har jobbat med det här i flera veckor. Vi har diskuterat hur vi ska hantera mängder av människor, vilka restriktioner som finns och hur vi ska anpassa, berättar Petter Eklund som är en av arrangörerna.

Inhägnat område

Petter Eklund är med och arrangerar höstlovsaktiviteter på Kyrklägdan i Åre Foto: Eva Danielson, SVT
Coronaviruset i Jämtlands län

Höstlov i Åre tid tillsammans kallas arrangemanget och på Kyrklägdan har en vildmarkscamp byggts upp med tältkåtor, käpphästhoppning, snickeriverkstad och annat.

Områdena är inhägnade och det får vara max 50 personer inom varje område.

– Nu har vi valt att hägna in områden här och så har vi anställt gästvärdar som räknar hur många som släpps in och så har vi skapat olika kösystem, säger Petter Eklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet