Amanda tycker att dejting har blivit annorlunda under pandemin. Foto: SVT

Studenten Amanda om det nya dejtinglivet under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Dejting under coronapandemin har blivit svårare på grund av rådande omständigheter. Begränsningar som till exempel social distansering har satt käppar i hjulet. Amanda berättar mer om hur corona har påverkat dejtinglivet.

Amanda som bor i Östersund berättar om hur dejtinglivet har förändrats under pandemiåret. Tidigare har man kunnat byta nummer, som exempelvis på kön in till toaletten på krogen. Amanda säger att ”begränsningarna har satt spår i hur man letar efter kärleken”. Idag använder hon sig av appen Tinder och sociala medier för att hitta nya kontakter.

– Det blir så krystat på Tinder kontra om man träffar en i toakön på krogen. I och med pandemin har det blivit mer krystat med dejtandet, säger Amanda.

Restriktionerna försvårar dejtinglivet

Amanda studerar på distans och säger att det har blivit svårare att dejta hemma, eftersom hon hon inte vet hur personer hon dejtar förhåller sig till restriktionerna. Själv är hon ganska isolerad:

– Jag smittar inte personer, de smittar inte mig. Men å andra sidan har jag ingen aning om vart killen har varit och inte och det blir lite konstigt, säger Amanda.

Hon förklarar att man dessutom behöver anpassa sig efter vädret för att kunna ta en promenad utomhus med dejten.

– Det är inte samma sak som att sitta hemma och dela på en flaska vin och titta på film, säger Amanda.

I klippet ovan berättar Amanda mer om sina tankar kring dejting under pandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.