Strömsunds kommun inför försiktighetsåtgärder på Vattudalskolan efter att medarbetare smittats av coronaviruset. Foto: SVT

Coronasmitta på Vattudalskolan i Strömsund – kommunen vidtar åtgärder

Uppdaterad
Publicerad

Strömsunds kommun vidtar nu säkerhetsåtgärder efter att en medarbetare på Vattudalsskolan smittats av coronaviruset. Ytterligare fyra personer från personalen är hemma då de uppvisat symptom för viruset.

Medarbetaren ska ha smittats i helgen och nu ska alla medarbetare på skolan testas. Kommunens försiktighetsåtgärder dock inte att undervisningen avbryts utan eleverna kommer att fortsätta att gå till skolan.

Strömsunds kommun har också stängt en avdelning på Blomslingans förskola efter att en besökare förskolan testat positivt för covid-19. Stängningen är tillfällig och kommunen hoppas på att kunna öppna avdelningen snart igen.

Coronaviruset i Jämtlands län

Även på andra håll i länet har skolor drabbats av nya coronautbrott. Härjedalens Gymnasium håller stängt i en vecka frammåt efter att en elev testat positivt för covid 19 i helgen. Igår beslutade även skolledningen för Wargentinskolan i Östersund att temporärt stänga skolan efter att man konstaterat ett större utbrott av viruset. Såhär sa Mikael Cederberg, förbundsdirektör på Jämtlands Gymnasium, om beslutet igår:  

Flera nya smittade

Sedan igår har antalet coronasmittade personer i länet ökat ytterligare med 37 nya fall det senaste dygnet. En person vårdas på Östersunds sjukhus men denne ska inte vara i behov av sjukvården. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet