Foto: SVT

Daisy, Maj-Britt och Anita kämpar för högre pensioner

Uppdaterad
Publicerad

Varje torsdag står Tantpatrullen utanför riksdagen i Stockholm och kräver högre pensioner. På lördag blir det manifestation i Bräcke.

Anita Näsberg, Maj-Britt Holmgren och Daisy Nääs är med i PRP Bräcke  som ska genomföra aktionen tillsammans med representanter från Tantpatrullen. På Bräcke marknad ska det märkas att de röda hattarna är på plats.

Cirka 230 000 tusen pensionärer är vad man kallar fattigpensionärer. De tvingas leva på mindre än 12 000 kronor i månaden.

– Det är bedrövligt att kvinnor som arbetat och slitit ut sig inte kan klara sig ekonomiskt, säger Maj-Britt Holmgren. Dessutom har vi varit hemma med barn och inte fått de pensionspoäng som männen fått.

– Pensionfrågan kom bort i valrörselsen, säger Anita Näsberg. Så vi måste göra något för att lyfta frågan.

Själva aktionen är i Bräcke , men de hoppas att kvinnor från hela länet kommer.

– Det är verkligen en kvinnofråga, säger Maj-Britt Holmgren.

Daisy Nääs berättar att hon skulle bli det man kallar fattigpensionär om hennes man skulle  gå bort.

– Det vill jag verkligen inte, det är fel att man ska känna så. Att man inte ska ha råd med mer det allra nödvändigaste.

Tantpatrullen är en politiskt obunden aktionsgrupp. Signum är röda huvudbonader och röda handväskor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.