Hör vaccinationssamordnare Cornelia Brusmark om varför Region Jämtland Härjedalen ännu inte öppnat bokningen för personer i fas 4 Foto: Bengterik Busk/SVT

Därför får de i fas 4 Jämtland Härjedalen vänta på att bli vaccinerade

Uppdaterad
Publicerad

Trots att flera regioner nu börjat vaccinera i fas 4 – åldersgruppen 18-59 år – kommer det att dröja ytterligare en dryg vecka innan Region Jämtland Härjedalen öppnar bokningen för den här åldersgruppen. Eller rättare sagt – för halva den gruppen.

– I går meddelade vi våra vaccinationsmottagningar att vi planerar att öppna bokningen för fas 4 vecka 20, säger Cornelia Brusmark som är regionens vaccinationssamordnare.

Först ut då blir åldersgruppen 40-59 år. Vecka 20 börjar den 17 maj. Då kommer det också att bli möjligt att bli vaccinerad utanför kontorstid.

– Då handlar det ju om personer i arbetsför ålder, säger Cornelia Brusmark som är Region Jämtland Härjedalens vaccinasationssamordnare.

Exempel på de som ingår i de olika faserna

Fas 1  – personer på särskilda boenden och personer med hemtjänst

Fas 2  – 65 år och äldre

Fas 3 -  60 – 65 år och yngre i riskgrupp

Fas 4 -  18 – 59 år

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet