Erik Sander åker Sverige runt på longboard. Foto: SVT

Erik tar sin longboard runt Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Erik Sander ska ta sig runt nästan hela Sverige på longboard. I morse rullade han genom Östersund för att fortsätta trippen på 500 mil, som både är ett äventyr och ett sätt att samla pengar till forskning.

Erik Sander åker Sverige runt på longboard. Nackabon är på väg till Karesuando och sedan ska han vända söderut igen mot Skåne, där han startade. Det blir runt 500 mil på longboard och Erik räknar med att vara ute i ungefär 120 dagar.

Det hela började med att Erik Sander åkte longboard runt Island förra sommaren.

– Jag har alltid velat se mer av Sverige och då tänkte jag att det kan vara ett perfekt tillfälle att kombinera brädan och äventyrandet, säger han.

Vägen inte öppen än

Tidigt på onsdagsmorgonen lämnade Erik Sander Östersund. Nu hoppas han att kunna ta Vildmarksvägen förbi Stekenjokk, trots att vägen inte öppnat ännu.

Från brädan hinner han onekligen se mycket av Sverige, men det finns också ett annat syfte med resan – att samla pengar till forskning om sjukdomen MS. Hör Erik berätta i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.