Alexander Frid, som är en av initiativtagarna till 100 000 steg för cupen, vill bidra till att försöka samla in de pengar som krävs för att rädda Storsjöcupen. Foto: Fredrik Lundmark

De vill bidra till att rädda Storsjöcupen – går över sju mil på en dag

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Storsjöcupen tvingats ställa in två år i rad på grund av coronapandemin så brottas man nu med en mycket tuff ekonomiskt situation. En insamling har startat för att försöka säkerställa att det överhuvudtaget ska kunna bli någon cup nästa år.

Ett initiativ för att uppmärksamma det svåra ekonomiska läget för Storsjöcupen, samt få folk att skänka pengar, är evenemanget 100 000 steg för cupen som anordnades under måndagen. Som namnet antyder är målet att gå 100 000 steg på en dag – det vill säga lite drygt sju mil.

– Jag har både spelat och varit domare på Storsjöcupen så jag saknar den jättemycket. Jag hoppas verkligen att det här kan bidra till att folk hjälper till att rädda cupen, säger Alexander Frid.

Startade i ottan

Det är inget krav att man måste gå hela sträckan, men initiativtagarna Alexander Frid och Tobias Edin startade tillsammans med några andra tappra deltagare i Ope redan vid 05-tiden på måndagsmorgonen.

Rutten gick sedan via Brunfloviken och Frösön ut på Rödön, för att sedan leta sig mot Östersund via Dvärsätt, Ås och Lugnvik.

– Temperaturen är egentligen ganska bra, det hade varit värre om det varit väldigt varmt. Men det var väldigt blåsigt längs med Brunfloviken och över Vallsundsbron, berättar Alexander Frid för SVT Jämtland när vi träffas vid ett fikastopp på Frösön.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.