En text från arrangörens sida beskriver en dag med fokus på miljö, hållbarhet och framtid. I artikeln kan du läsa hur de resonerade kring erbjudandet om helikoptertur för deltagarna. Helikoptern på bilden är från ett annat tillfälle. Foto: SVT

Deltagare erbjöds helikoptertur på Verkön vid möte med fokus på hållbarhet

Uppdaterad
Publicerad

Dagen innan elfordonsmässan i Östersund anordnades en träff för Teslaägare från hela Sverige. Men trots att arrangemanget hade fokus på hållbarhet och miljö så kunde deltagarna ta en helikoptertur.

En deltagare på mötet som SVT pratat med säger att det inte var jättemånga som nappade på erbjudandet om att flyga några minuter men att det blev en del uppstigningar. Deltagaren berättar vidare att det kändes onödigt i just det här sammanhanget med många elbilsägare på plats och att ämnen som diskuterades under dagen hade med framtid, innovationer, miljö och hållbarhet att göra.

Arrangören: Inte något fel

En annan deltagare berättar att ingen som var på mötet reagerade på helikoptererbjudandet men att han senare fått samma kritiska fråga från andra.

Per-Åke Wahlund, som var en av arrangörerna, vill inte kalla träffen på Verkön för en renodlad elbilsträff och tycker inte att helikopterturen var något fel.

– Vi vill gärna visa upp den vackra bygd som vi bor och lever i, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Per-Åke Wahlund om varför helikopter erbjöds deltagarna. Foto: SVT Jämtland

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer