Adil Kizil har den nya tjänsten som sportchef i klubben. Eftersom inte klubben fått värva i år har han siktet inställt på nästa år. Foto: Bengt Eriksson/SVT

Sportchefen Adil Kizil ska få ÖFK på rätt köl – siktar på allsvenskan 2022

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK ligger pyrt till i allsvenskan och truppens användbara spelare tycks bara bli färre. SVT har träffat klubbens sportchef Adil Kizil, som har det yttersta sportsliga ansvaret i ÖFK.

Blair Turgott är iväg på landslagsspel med Jamaica och Nebiyou Perry har just opererat en ljumske och blir borta i fem, sex veckor – två spelare som skulle ha varit tongivande i kampen om att ta ÖFK över nedflyttningsstrecket.

– Så här är fotbollen och det finns ingen anledning för oss att lägga oss ned och tycka synd om oss själva. Vi jobbar med det vi har, säger sportchefen Adil Kizil.

Ska få truppen på benen

En av Adils huvuduppgifter är att se till att ÖFK ställer en konkurrenskraftig trupp på benen till nästa säsong. Det jobbet blir naturligtvis inte enklare av att det kan bli superettan nästa år. Dessutom går kontrakten ut för tio spelare det här året.

Känner du att spelarna vill avvakta med att skriva på tills de vet om ni blir kvar i allsvenskan?

– Det är ju inget konstigt med det. Alla spelare vill så klart spela så högt upp som möjligt. Men vi har dialoger med dem vi vill ha kvar och vi diskuterar överhuvudtaget inte något annat än att vi spelar i högsta serien nästa år, säger Adil Kizil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.