För Lovisa Liljekvist som går första året på fordonsprogramet i Östersund, är det svårt att koncentrera sig på skolan hemifrån. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Eleven Lovisa om att plugga hemma: ”Det är lätt att bli distraherad och göra något annat”

Uppdaterad
Publicerad

Lovisa Liljekvist går första året på fordonsprogramet i Östersund. Hon hade knappt hunnit lära känna sin nya klass när coronasmittan ökade i landets skolor och alla gymnasieelever tvingades att plugga hemifrån. Men det går inte jättebra enligt Lovisa själv.

– Jag har lite jobbigt med skolan överhuvudtaget, och det är svårare att få samma hjälp när man sitter hemma. Det är lätt att man blir distraherad och börjar göra något annat en stund när man är hemma, säger Lovisa.

Utbildningen innehåller också en hel del praktiska moment och för dem har eleverna fått komma in på skolan i mindre grupper. Det har varit ett välkommet avbrott i hemmastudierna för Lovisa.

Coronaviruset i Jämtlands län

Erbjuds sitta i skolan

Skolan har erbjudit elever som tycker det är svårt att plugga hemma att få sitta ensamma på skolan i stället.

– Jag kommer börja göra det nu efter jullovet. Det är lättare att koncentrera sig på att plugga där och jag kan få mer hjälp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet