Peter Lind är banchef för tävlingarna i Åre. Foto: SVT

”Det har varit långa dagar”

Uppdaterad
Publicerad

Massor med snö och hård vind har gjort att arrangörerna av den alpina världscupavslutningen i Åre har fått jobba hårt dom senaste dagarna.

Idag avgjordes störtloppstävlingarna i Åre, men dagen började med att man fick flytta fram starttiden eftersom det snöade och blåste kraftigt. Och det har krävts en massiv insats dom senaste dagarna för att det överhuvudtaget skulle bli några tävlingar.

Hård vind och mycket snö har gjort att träningar fått ställas in. Man tvingades till slut flytta ned starten, och göra banan kortare, för att tävlingarna skulle kunna genomföras.

Långa dagar

Peter Lind, som är banchef, har tillsammans med ett hundratal funktionärer jobbat stenhårt dom senaste dagarna.

– Det började bra. Vi satte alla skyddsnät och allt såg toppen ut. Sen kom snön och det var bara att riva bort alltihop och börja om. Jag har jobbat 16-timmars dagar för att hinna med allting.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.