• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Se länsstyrelsens uppmaningar till fjällturister. Foto: SVT

Det ska du tänka på om du besöker fjällen under sportlovet

Uppdaterad
Publicerad

Sportlovsveckorna har dragit igång och det väntas tusentals besökare i de svenska fjällen de kommande veckorna. Länsstyrelsen i Jämtlands län går nu ut med uppmaningen ”kom ihåg att packa ditt personliga ansvar” tillsammans med ytterligare saker som sportlovsfirare bör tänka på. I klippet ser du länsstyrelsens fem uppmaningar.

Enligt länsstyrelsens utvärdering gjorde de lokala företagen ett bra jobb under jul- och nyårshelgerna. Enligt dem bådar det gott inför sportlovsveckorna.

Men de menar att krävs ansvar från individen om det ska fungera.

– Vi vet att det finns en viss trötthet i samhället då pandemin nu pågått i ett år. Men för att vi ska lyckas behöver alla i samhället ta sitt ansvar att följa råd och rekommendationer. Det är det enda sättet, säger Susanna Löfgren, vikarierande landshövding i Jämtlands län.

I klippet ser du länsstyrelsens fem råd till fjällbesökare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.