• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Cecilia Möller regionschef på Förpackning och Tidnings Insamlingen och Sören Monvall som har hus en mil från Kallsedet pratar om hur avfallsstationen i Kallsedet missades att tömmas. Foto: SVT

Överfull återvinning upprör i Kallsedet

Publicerad

När Sören Monvall kom till Kallsedet vid midsommar såg han att det började bli fullt på avfallsstationen i byn. Trots flera samtal till Förpacknings och tidningsinsamlingen (FTI) dröjde det ändå en hel månad innan de kom och tömde kärlen. Nu har Sören fått nog.

Återvinningsstationen i Kallsedet är en ny station som etablerades för ett år sedan. Sedan dess har länsbor i våra norra trakter kunnat slänga sitt skräp där. En som brukar åka dit med sitt avfall är Sören Monvall som har en sommarstuga en mil utanför Kallsedet.

-  Det har gått en månad sedan jag ringde om att kärlen börjar bli fulla för första gången. De skulle då ha några dagar på sig och tömma innan det blev fullt, säger Sören.

Han fick dock fortsätta och ringa och kontakta FTI och entreprenören som efter en månad tillslut kom och tömde kärlen.

Oreda på avfallsstationer

Det råder diskussioner kring att privatpersoner skräpar ner på avfallsstationer. Något som Sören snarare menar har att göra med att de inte töms i tillräcklig snabb takt och att ansvaret ligger på Förpacknings och Tidnings Insamlingen.

Hör Cecilla Möller som är regionschef på Förpacknings och Tidnings Insamlingen svara på detta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.