Intresset är förstås stort att få biljett till matchen Östersund-Arsenal. Här nedan reder SVT:s reporter Bengt Eriksson ut vad som gäller. Foto: TT

Detta gäller inför biljettkön till matchen Östersund-Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Det kom ett hastigt beslut från ÖFK, som tycktes slå krokben för många planer. Vad gäller egentligen för köandet efter biljetter till Arsenalmatchen? Vi reder ut begreppen.

Försäljningen av säsongskort till allsvenskan flöt på i knusende ro. De som köpte gjorde det i den trygga förvissningen om att de samtidigt skulle prioriteras i försäljningen av biljetter till den historiska Europa League-matchen mot Arsenal i februari.

Men tidigare i veckan kom ett kontrabesked och plötsligt visste nästan ingen vad som gällde för deras egen del. Klubben hade misstagit sig på hur många biljetter som fanns att tillgå, hette det.

ÖFK i Europa League

Blev ordförande-fråga

Frågan lyftes nu från den vanliga personalen till ordförande Daniel Kindberg. Han skulle liksom ta smällen. Det han nu berättar är:

Daniel Kindberg. Foto: Bildbyrån.

* Den som köpt säsongsbiljett före 18 december får rätten att köpa två Arsenalbiljetter.

* Den som köpt säsongskort mellan 18-23 december får sedan rätten att köpa en Arsenalbiljett.

* Den som nöjer sig med att köpa medlemskort i ÖFK får också förtur. Men den möjligheten är mest teoretisk. Ytterst få biljetter kommer att gå den vägen.

Krävs medlemskort

För att ha en giltig säsongsbiljett måste även ett medlemskort lösas. Om det av någon anledning missats är det bara att betala medlemsavgiften på 200 kronor. Det måste vara gjort innan man börjar köa för en Aresenalbiljett.

Men, ingen är garanterad biljett. För samtliga gäller att köa, antingen i klubbens shop eller på nätet, när biljetterna släpps i januari.

Styr inte över alla plåtar

Det som påstås ha rört till situationen är att klubben inte själv kan styra över samtliga biljetter. Bortasupportrarna ska ha sin del. Dessutom har UEFA rätt till en pott. Just den potten har inte varit särskilt utnyttjad hittills, men i den här matchen blir det annat.

Om någon undrar vad biljetterna till Arsenalmatchen kostar, så skiftar priset mellan 350 och 550 kronor beroende på hur bra platser man väljer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet