ÖFK firade tillsammans med fansen efter säsongens sista match. Nu står det klart vilket lag ÖFK möter i slutspelet av Europa League. Foto: Bildbyrån

ÖFK möter Arsenal i Europa League-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK kommer att möta Arsenal i sextondels-finalen i Europa League. Det står klart efter måndagens lottning.

Östersundslaget hade möjligheten att möta lag som AC Milan eller FC Salzburg. Men nu blev det alltså storklubben Arsenal FC som ÖFK möter i slutspelet i Europa League.

– Det var det tuffaste laget att möta men det känns skitroligt. Nu får vi verkligen bekänna färg, säger ÖFK-spelaren Bobo Sollander till SVT.

ÖFK i Europa League

Matcherna i Europa League-slutspelet kommer spelas den 15 respektive 22 februari. ÖFK kommer spela första matchen på hemmaplan och den 22 februari blir det match i London på Emirates Stadium.

Här dras Arsenal som ÖFK:s motstånd i Europa League-slutspelet. Foto: Eurosport

Lagakaptenen: ”Det är är rätt sjukt”

Även ÖFK:s lagkapten Brwa Nouri är lycklig över lottningen, även om han hade hoppats lite extra på AC Milan.

– Vad ska jag säga? Det är rätt sjukt. Det känns faktiskt lite surrealistiskt att möta ett sådant lag och ställas mot spelare som Sánchez och Özil, säger Brwa Nouri till OSDSport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet