Dödssjuka Louise fick ingen vård

Publicerad

I slutet av juli i år skickades 22-åriga Louise hem från från sjukhuset med några Alvedon. På kvällen dog hon i mammas säng i Fåker i Östersund

Louise började må dåligt den 29 juli i somras. Hon vände sig då till en vårdcentral, men skickades hem med några smärtstillande tabletter. På kvällen blev hon dock sämre. Hon hade värk och hennes mamma åkte in till Östersunds sjukhus akutmottagning med henne.

Ingen säng ledig

Några obeservationsplatser fanns inte så Louise fick tillbringa natten i ett undersökningsrum. Mamman, Ingrid Jonsson, stannade kvar. Louise drabbades under  natten av återkommande krampattacker. Men varje gång mamman ringde på klockan dröjde det innan personalen kom. Då hade attackerna hunnit gå över.

Skrevs ut och dog

På morgonen skrevs hon ut från sjukhuset av en ortopedläkare. Trots att Louise kräktes och inte kunde gå fick hon lämna sjukhuset i rullstol.

På kvällen dog hon i mammas säng. Hon slutade andas och hjärtat slutade slå.

Mamman ringde efter ambulans och personalen försökte återkalla henne till livet i en och en halv timme men misslyckades med detta.  Louise transporterades till sjukhuset där det konstaterades att hon var död.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer