Ett sökpådrag pågår i området runt Hällingsåfallet i Strömsunds kommun, där man befarar att en person saknas. Foto: SVT Design

Kvinna hittad död i vattnet efter sökinsats utanför Gäddede

Uppdaterad
Publicerad

SOS Alarm fick på lördagen samtal om en möjlig drunkning eller person i vattnet vid Hällingsåfallet, sydöst om Gäddede i Strömsunds kommun. Sent på eftermiddagen meddelar polisen att en person har hittats död.

Larmet kom vid 12.20 och räddningstjänst och ambulans kallades ut.

– En privatperson ska ha sett ett par kryckor vid sidan av vattenfallet, men det är ingen som har sett någon person i vattnet, berättade Marie Andersson, RLC-kommunikatör hos polisen då.

Däremot ska den som larmade ha sett en kvinna gå med kryckor i området tidigare på dagen. Polisen åkte till platsen för att försöka ta reda på om något har hänt, och ringde in fjällräddare för att hjälpa till.

Återfanns i vattnet

Under eftermiddagen tillkallades även en polishelikopter för att söka från luften längs med strandkanten och i vattnet.

Halv fem på lördag eftermiddag meddelar polisen att en kvinna har hittats i vattnet, avliden. De anhöriga är underrättade.

Man misstänker inget brott i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.