Karin Wöyer Amcoff, projektledare för Dundermarknaden efterlyser tydligare besked från regeringen och Folkhälsomyndigheten när det gäller musikevenemang under pandemin. Foto: SVT och Eva Unosson

Dundermarknaden ställs in – arrangören efterlyser regeringsbeslut

Uppdaterad
Publicerad

Ett av länets största evenemang sommartid ställs in. Arrangörerna av Dundermarknaden i Strömsund har beslutat att det varken blir marknad eller Dundervecka i juli. I klippet hör du projektledaren Karin Wöyer Amcoff efterlysa tydligare beslut från regeringen.

Det är första gången som Dundermarknaden ställs in. Till i sommar hade arrangören IFK Strömsund planerat evenemang en hel vecka. Nu ställs allt in, men föreningen måste ändå betala en del av de arrangörer som tillhandahåller artisterna.

– Hade det funnits ett regeringsbeslut som i Finland hade vi kunna hänvisa till force majeure, säger Karin Wöyer Amcoff, projektledare för Dundermarknaden inom IFK Strömsund.

Coronaviruset i Jämtlands län

– Löfven säger ”Nej, ni får inte resa på hela sommaren”, säger Amcoff.

Hon tycker att regeringen kunde rekommendera att det inte ska hållas några musikevenemang på hela sommaren, i likhet med det beslut som fattats kring fotbollsmatcher på seniornivå.

Redan nu har ett datum satts för nästa års Dundervecka och Dundermarknad – fjärde till och med elfte juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet