Så här såg det ut i omklädningsrummen på Kälarneskola på försommaren 2017, då bestämde sig eleverna för att göra ett medborgarförslag till Bräcke kommun. Foto: Arkivbild / SVT

Duschrummen på Kälarne skola ska inte renoveras

Publicerad

Inget gehör för elevernas medborgarförslag om uppfräschning av omklädningsrummen på skolan i Kälarne.

I juni 2017 lämnade elever vid Kälarne skola in ett medborgarförslag om renovering av dusch och omklädningsrum på skolan. När Svt nyheter Jämtland träffade eleverna då berättade att de ville ha dörrar istället för draperier till duscharna och fungerande lås på toaletterna. Om omklädningsrummen och duscharna fräschades upp skulle nog benägenheten att duscha öka, trodde skoleleverna då.

Inga brister vid besiktning

Nu har medborgarförslaget malt genom de kommunala kvarnarna. I början av oktober behandlar kommunstyrelsen i Bräcke kommun medborgarförslaget och då föreslås kommunstyrelsen att avslå elevernas medborgarförslag. Att avslå förslaget om en renovering av omklädningsrummen motiveras med att det inte gick att hitta några trasiga dörrar, hål i väggen eller saknade krokar vid besiktning. Och toalettdörren och toaletten ska redan ha åtgärdats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.