Bron över Hoan på E45 vid Överhogdals kyrka är helt stängd för trafik. Foto: Trafikverket

E45 avstängd i Överhogdal – bro ska repareras

Uppdaterad
Publicerad

Från i morse, den 6:e juni, är bron på E45 över Hoan i Överhogdal helt stängd för trafik. Det är bristanden hänsyn från trafikanter som gör att bron som repareras nu stängs av helt i en vecka.

Trafikverket har arbetat med att förbättra bron sedan i april månad. Under tiden har ett körfält varit öppet för förbipasserande. Men förbipasserande trafikanter har inte respekterat skyltning.

– Vi måste tyvärr stänga av vägen eftersom arbetsmiljön för de som jobbar på bron inte är säker. En positiv effekt av att tvingas stänga är att vi nu kan arbeta ostört och därmed mer effektivt. Det gör att arbetena kommer att gå två till tre veckor snabbare, säger Alexander Vengelin, projektledare på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Under avstängningen leds trafiken om via Vemdalen och Rätansbyn, vilket innebär cirka 30 minuters längre restid. Bron är avstängd till den 13 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.