Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det känns fantastiskt att se så mycket folk”, det tycker Thomas Grindal som är en av arrangörerna. Foto: Fredrik Lundmark, SVT

Efter ett års väntan kunde Hedemässan arrangeras i helgen

Publicerad

De flesta mässor och festivaler har ju som bekant ställts in på löpande band under det senaste året på grund av pandemin. Men i Hede kunde man i alla fall arrangera Hedemässan nu under helgen.

Som så många andra arrangemang tvingades Hedemässan ställa in i fjol. Arrangörerna var länge oroliga för att det inte skulle bli något i år heller, men vartefter restriktionerna lättats så kunde man till slut bestämma sig för att köra.

Normalt sett är mässan bara en dag, men i år har man valt att utöka till två dagar. I anslutning till mässan, som har jakt, fiske och fritidstema, anordnas en älghundsutställning med omkring 500 anmälda hundar.

”Det känns fantastiskt”

Det var gott om besökare, och inte minst hundar, under lördagen när SVT Nyheter Jämtland besökte mässan.

Att man är en av få mässor av sitt slag som valt att arrangera i år tror man bidrar till intresset.

– Ja det gör det säkert. Från utställare var intresset lite svalt till en början när vi beslutat oss för att köra i år, men sen har det fyllts på bra vartefter, säger Thomas Grindal som är en av arrangörerna.

Hur känns det att se området fullt med folk?

– Ja det är faktiskt lite fjärilar i magen. Som vanligt är det bra väder under mässan och det är ju otroligt mycket människor här, vilket känns fantastiskt.

Se mer från Hedemässan i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer