Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kathryn Spain i det engelska landslaget tycker Östersund fick till ett bra EM. EM-generalen Per Bergman är också nöjd, trots färre på läktaren än väntat. Foto: SVT/ Lena Samuelson

Efter mycket slit – nu är curling-EM i Östersund i hamn

Uppdaterad
Publicerad

Tävlingsledningen är helt slut, men de konstaterar att det gick att fixa ett EM i curling med 46 lag på några månader. Smolket i bägaren är att de svenska lagen inte uppfyllde förväntningarna.

Per Bergman, ordförande i organisationskommittén, tog semester för att vara med under Curling-EM . Nu när arrangemanget baxats i hamn ser han ut att behöva ta ut semester igen. Det har krävts hårt arbete för att klara uppgiften som curlingklubben tog på sig – att ta över EM från Ryssland.

– Ja nu känns det lite tungt, säger Per Bergman. Vi har slitit så hårt.

Per Bergman är tyst en lång stund innan han svarar på frågan om han vill göra om det. Hör svaret i videoklippet.

Publiken svek

Förhoppningen om fulla läktare under finalmatcherna grusades när det stod klart att både dam- och herrlaget missade guldchansen. Det var sparsamt med folk på läktaren under finalerna. Finaler som slutade med guldmedaljer till Danmarks damlag och Skottlands herrlag.

– Klart det påverkar biljettförsäljningen, säger Per Bergman.

Kommer det att drabba klubben?

– Nej vi får en liten vinst ändå som går till vår verksamhet, säger Per Bergman.

Kathryn Spain i engelska landslaget tittar på finalen.

– Jag tycker verkligen att de lyckades få till det bra på så kort tid, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.