Elbussar ska locka fler pendlare

Uppdaterad
Publicerad

Sex elbilar ska köra en helt ny busslinje. Bussen ska gå mellan Torvalla och Sånghusvallen i Krokoms kommun

– Det är första gången som vi har en linje , en stadsbuss, som går över kommungränsen, säger Thomas Andersson (C), vice ordförande för Länstrafiken. Genom regionbildningen kan vi ta hand om både läns- och stadstrafiken.

Regionen och Länstrafiken satsar tillsammans tre miljoner på projektet med elbussar. Förutom elbussarna kommer fler busslinjer att dras om.

– Vi måste ha råd med det här, säger Thomas Andersson. Vi tror att de tysta elbussarna ska få fler att välja att åka buss.

De första tre bussarna kommer i december och under 2018 och de övriga under 2019. Egentligen är linjen Brunflo- Östersund den linje som används mest av pendlare.

– Tyvärr är den sträckan på 17 kilometer för lång, säger Thomas Andersson. 14 kilometer är den längsta sträckan utan mellanladdning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.