Foto: SVT

Eldrimner får 10 miljoner

Publicerad

Eldrimner i Ås, det nationella resurscentret för mathantverk, får 10 miljoner kronor per år framt till 2019 – enligt nytt beslut från regeringen.

Pengarna betalas ut via länsstyrelsen och syftet är att samla in kunskap kring och bidra till utveckling inom mathantverket.

Länsstyrelsen ska genom Eldrimner samla in generell kunskap kring mathantverk och bidra till metodutveckling inom området samt möjliggöra ett aktivt utbyte av kunskap och erfarenheter med berörda parter i hela Sverige.

– En nationell samordning för att bevara och utveckla kunskap om mathantverk krävs för att stärka svensk matkultur och livsmedelsproduktion och -förädling. Verksamheten vid Eldrimner kommer att ha betydelse för såväl tillväxten och utvecklingen på landsbygden, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer