Eleverna på skolan går i årskurserna 1–5. Trots att barnen är så unga har problemen på skolan antagit anmärkningsvärda proportioner. Foto: SVT Arkiv

Elev hotad med kniv på grundskola

Publicerad

En elev kände sig hotad när två andra elever drog fram en kniv framför honom. Det här skedde i Östersunds kommun, på en skola för årskurserna 1–5.

Pojken blev förstås väldigt rädd efter knivincidenten och hans mamma har nu anmält händelsen till skolan. Hon skriver att det är mycket på skolan som gjort henne och sonen rädda. Hon skriver att förutom kniv har det på skolan florerat rakblad, skruvmejslar, spik, hammare, yxa och andra tillhyggen.

Barnens säkerhet

Mamman känner stor oro över situationen på skolan och säkerheten för barnen.

Parallellt utreder Skolinspektionen avstängningen från samma skola av en pojke. I maj i år fattade skolan beslut om att han, av disciplinära skäl, inte fick delta i skolundervisningen. Det visar sig att pojken under en längre inte fått vistats i lektionssalen med de andra barnen.

Drastiskt beslut

I hans fall vill Skolinspektionen få besked vilka insatser som skolan satt in på just den här eleven. Man vill också veta vilka disciplinära åtgärder som prövades innan det drastiska beslutet om avstängning togs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer