Elever och lärare ska flyttas från Körfältsskolan

Publicerad

Beskedet att Körfältsskolan ska tömmas för att ge plats för grundsärskolan har utlöst protester. Varken elever eller lärare vet var de hamnar i höst.

Både lärare och föräldrar beskriver beslutet som en bomb som slog ner. Trots möten med politikerna i barn- och utbildningsnämnden anser de att informationen är usel.

– Det finns ingen planering, varken när det gäller oss lärare eller eleverna, säger Carina Egedii Lindé. Vi lärare kan hamna var som helst inom kommunen. Det känns inte bra att splittra oss.

Tre föräldrar har fixat banderoller med texter om att de inte vill kastas ut från Körfältsskolan.

”Vi vill vara kvar här”

– Vi vill vara kvar här, säger Emelie Björklund. Nu har vi ingen aning om vilka skolor våra barn ska gå i . Vi får ingen information om var det finns platser.

De skolor som diskuterats är Fagervallsskolan, Norra skolan och Odenslundsskolan. Det finns inga löften om att syskon kommer att få gå i samma skola.

– Nu kan barnen gå till skolan, säger Malin Martinsson. Nu kommer vi att tvingas köra runt med barnen.

– Under mötet sa politikerna flera gånger att vi kan söka plats i privata Engelska skolan när den blir klar, säger Emelie Björklund. Men vi har kommunal skoltaxi och det kan man inte ha om barnen går i friskola.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer