En person avled i en trafikolycka som inträffade utanför Hammerdal på söndagen. Foto: SVT Design

En död i singelolycka utanför Sikås

Uppdaterad
Publicerad

En person omkom i en trafikolycka som inträffade utanför Hammerdal på söndagen.

Olyckan inträffade strax efter klockan 17 på söndagen. Två män i 20 till 25-årsåldern färdades i bilen som körde av väg 344 strax väster om Sikås.

– Bilen voltade därefter och träffade ett träd, säger David Levy, befäl vid polisens ledningscentral.

Passageraren konstaterades avliden på plats av sjukvårdare och föraren fördes med ambulanshelikopter till sjukhus med okända skador. Anhöriga är underrättade.

POSOM vid Hammerdals kyrka

Båda männen är hemmahörande i området och POSOM-gruppen finns vid Sockenstugan vid Hammerdals kyrka för de som känner att de behöver stöd.

Strax efter klockan åtta på kvällen var polis och räddningstjänst fortfarande kvar på platsen för att utreda vad som hänt.

Vägen kommer att vara avstängd under arbetet.

Föraren lindrigt skadad

Uppdatering 30/4

Under måndagsmorgonen meddelade akuten på Östersunds sjukhus att  föraren av bilen endast ådragit sig lindrigare skador och att han efter omständigheterna klarat sig bra.

Fakta POSOM

POSOM är en förkortning av psykiskt och socialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer, och är en svensk metod för att hantera krisberedskap.

Källla: Wikipedia

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.