En man dog i en skoterolycka vid Åsarna skidstadion i Bergs kommun på torsdagen. Foto: SVT Design

Lokal idrottsprofil död i skoterolycka i Åsarna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern var med om en skoterolycka på torsdagen, och hans liv gick inte att rädda. Mannen var en välkänd profil och ordförande i den anrika skidklubben Åsarna IK.

Olyckan inträffade vid lunchtid på torsdagen, vid skidstadion i Åsarna i Bergs kommun. Både polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut till platsen. De fann där en man i 60-årsåldern, som omkommit i samband med skoterkörning. Det visade sig vara ordföranden i Åsarna IK, Ingvar Borg, 63.

”Det är med sorg och bestörtning vi har mottagit det ofattbara beskedet att klubbens ordförande Ingvar Borg i dag har förolyckats”, skriver klubben på sin webbplats.

Oklara omständigheter

Enligt Expressen tillträdde Ingvar Borg som Åsarnas ordförande 2014 och efterträdde då Rogard Göransson som suttit på posten sedan 1976.

Enligt polisens kommunikatör Markus Isacson är det oklart hur olyckan gått till, och den ska nu utredas.

Sedan tidigare så planerade Åsarna att anordna tävlingen ”Korvrännet” på nyårsafton. En tävling som blir av enligt plan trots dödsolyckan, på önskan från Borgs anhöriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.