Olycksplatsen i centrala Östersund där en person dog efter att ha blivit påkörd av en bil. Foto: Marie Selander/SVT

En person avliden efter påkörning i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev påkörd av en bil i centrala Östersund under söndag förmiddag. På eftermiddagen meddelar polisen att hon har avlidit av sina skador.

Olyckan skedde vid lunchtid på Skolgatan, och det ska handla om en personbil som kört på en kvinnlig fotgängare i 75-årsåldern. Ytterligare en bil ska ha varit inblandad och åtminstone ett fordon fick bärgas.

Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut till platsen, och kvinnan fördes till sjukhus. Vid 14.15 meddelar polisens kommunikatör att kvinnan avlidit i samband med olyckan.

Polisen har hållit förhör och dokumenterat på platsen. En bil är beslagtagen för teknisk undersökning, och det ska hållas ytterligare förhör med ett flertal vittnen. Man vill för närvarande inte ge ut några fler uppgifter om hur olyckan gått till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.