Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Eon erbjuder nu kunder som drabbats av strömavbrott efter snöovädret att ta in på hotell. Företagets regionchef Lena Berglund menar att det är viktigt att hjälpa de som kommer att vara utan el länge. Foto: SVT/Eon

Eon erbjuder hotell till strömlösa kunder i Strömsund

Uppdaterad
Publicerad

I Strömsund har många varit utan ström sedan tisdagens kraftiga snöfall och det kan dröja innan strömmen är tillbaka hos alla. Nu ger elleverantören Eon sina kunder möjlighet att ta in på hotell tills problemet är åtgärdat.   

– Vi ser att det är en del kunder som kommer behöva vänta och därför vill vi ge dem möjlighet att ta in på hotell och skicka kvittot till oss, säger Lena Berglund regionchef på Eon.

Svårarbetat

Under dagen har företaget varit ute med helikoptrar och bandvagnar för att lokalisera var man behöver reparera ledningarna. Det är fortfarande 92 hushåll i Strömsund som inte har fått elen tillbaka och ytterligare 300 i Västernorrland. Eon:s prognos är att det kan dröja tills helgen innan alla hushåll fått tillbaka strömmen.  

– Arbetet går framåt men det är svårt. Det är djup snö som gör det svårt att komma fram. Det är också otroligt mycket träd som har fallit och vi måste ta bort dem på ett säkert sätt innan vi kan koppla och se om det håller. Vårt arbete är inte slut förrän den sista kunden har fått strömmen tillbaka, tyvärr tar det tid, säger Lena Berglund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer