Polisen är självkritisk efter att en man i fyllecell inte fick sina mediciner. Foto: TT/SVT

Epileptiker lämnades naken i fyllecell – polisen självkritisk

Publicerad

En man som blev omhändertagen för berusning ska ha lämnats naken i en fyllecell och inte fått sina mediciner för bland annat epilepsi på en hel natt. Mannen anmälde polisen till Justitieombudsmannen (JO) och nu har de svarat på kritiken.

I sitt yttrande till JO är polismyndigheten självkritiska på några punkter.

När mannen satt i fyllecell i Östersund blev han nekad att ta sina mediciner för bland annat epilepsi, vilket enligt mannens anmälan till JO gav honom otrevliga hallucinationer.

Anledningen till att mannen inte fick sina mediciner var att arrestpersonal ansåg det vara riskabelt med tanke på att mannen var påverkad. Men det beslutet skulle ha tagits i samråd med sjukvården och därför förtjänar myndigheten kritik skriver polisen i sitt yttrande.

Lämnades naken i fyllecellen

Mannen fråntogs sina kläder i arresten och lämnades under natten naken i cellen. Även det kommenterar polisen.

”Med anledning av det aktuella ärendet anser Polismyndigheten att det finns behov av att skriftligen informera samtlig personal vid den aktuella arrestlokalen om att en intagen som fråntas sina kläder normalt ska erbjudas en filt att skyla sig med”, skriver polisen i sitt yttrande.

LÄS MER: Epileptiker omhändertogs för berusning – nekades medicin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer