Etapperna klara för O-Ringen i Åre

Publicerad

O-ringen genomförs i Åre i slutet av juli 2021 och idag presenterades var de fem tävlingsdagarnas etapper ska genomföras.

Första och andra etappen kommer att gå av stapeln i Trillevallen. Etapp tre avgörs i Ånn och de två sista blir i Björnen:

– Den största utmaningen vi står inför är trafiklogistiken. Vi är i trånga fjälldalar så det kräver mycket planering, säger Martin Ohlsson, projektledare.

Ingen camping byggs upp

Traditionellt sett bygger man upp en jätte camping men det kommer man inte göra här:

– Besökarna kommer att bo på befintliga hotell, stugor och lägenheter i området, säger Martin Ohlsson, projektledare.

Lockar 30 000 besökare

O-Ringen räknar med att uppemot 30 000 besökare kommer till Åre. Omkring 20 000-25000 av dem deltar i tävlingarna och gör tillsammans ca 100 000 starter under åtta dagar. De tävlande kommer från ett 40-tal länder och deltar i allt från barnklasser till de riktiga veteranklasserna i åldrarna 95 år eller äldre. Det blir sju olika tävlingar i grenarna orienteringslöpning, MTB-orientering samt precisionsorientering.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer