Skidskytte-VM kommer återigen arrangeras i Östersund. Så här såg det ut 2008. Foto: Robert Rydén Fogelberg

Ett år kvar till skidskytte-VM i Östersund

Publicerad

I dag är det ett år kvar tills det är dags för skidskytte-VM 2019 att drar i gång i Östersund och redan nu är biljetterna släppta

Senast Östersund var värd för VM i skidskytte var 2008. Då kom 110 000 besökare till skidskyttestadion men inför VM 2019 tror kommittén på fler besökare.

– Vi hoppas på 120 000 besök till skidskytte-VM 2019. I och med skidskyttelandslagets succémästerskap i Sydkorea med två guld och två silver är sporten åter högt på interssetoppen bland vinteridrotter säger Patrik Jemteborn, ordförande i Organisationskommittén för skidskytte-VM i ett pressmeddelande.

I dag onsdag släpptes biljetterna, exakt ett år innan det är dags för Världsmästerskapet. Det startar den 7 mars 2019 och håller på i tio dagar på nationalarenan för Skidskytte i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.