Lördagen den 20 januari samlades ett hundratal personer för att stödja kampen om Litsbacken. Foto: Magnus WågströmVisa alla (3)
Visa alla (3)

Ett hundratal Litsbor manifesterade mot avvecklingen av slalombacken

Publicerad

Kampviljan är stor bland Litsborna för att bevara slalombacken i samhället. Hundratals personer manifesterade mot nedläggningen i lördags.

Backen var full med barn och vuxna när Litsborna manifesterade mot Östersunds kommuns planer på att lägga ner liften.

– Det var en underbar stämning. Visst var många bekymrade över nedläggningsbeslutet, men när man ser ungdomarnas glada ansikten så får man ny energi att fortsätta kampen, säger litsbon och eldsjälen Stefan Edfeldt om det rådande läget.

Den 31 januari fortsätter kampen om backen i form av en stödkonsert och den 7 februari ska man träffa kommunen för att presentera sitt förslag om backens framtid.

Sen tidigare har kommunen velat ha in förslag på privata aktörer som kan tänkas bedriva verksamheten – något som litsborna inte har något emot – så länge kommunen kan tänka sig att samarbeta. Senast den 28 februari måste ett förslag finnas klart, annars stänger backen och liften monteras ner.

– Vi tänker långsiktigt. Och då är det inte realistiskt. Vi ska kunna ha energi och ork över till annat också än att enbart driva en slalombacke. Därför ska kommunen vara med hjälpa till, säger Stefan Edfeldt.

– Vi gör någonting som inte kommunen klarar av och det är att uppbåda en vilja och att vara här, inflikar Malin Navarro, en annan av eldsjälarna i Lit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Litsbacken

Mer i ämnet