Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör SVT:s reporter berätta om vad som har hänt Visa alla (3)
Visa alla (3)

Pulverlarm på Frösön – 70 personer hölls instängda

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort område vid Frösö Park har varit avspärrat av polis. Ett svart pulver kom till ett företag i en förändelse och ett 70-tal personer har hållits instängda. En kvinna fick pulvret på sig och undersöktes – men klarade sig oskadd.

Företaget hanterar postförsändelser som sedan skickas vidare.

Larmet kom vid 11:30-tiden på fredagen. Räddningstjänst, ambulans och polis fick larm om att pulver läckt ut från en postförsändelse. Ett stort område runt flera byggnader spärrades av.

– De har öppnat en försändelse och då har det kommit ut något pulver så att de känner klåda, sade SVT:s reporter Bengt Eriksson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Personal utrustad med skyddskläder finns innanför avspärrningarna. Foto: Björn B Schäfer SVT

Både smittskyddsläkare och sjukvårdsledare fanns på plats för att skaffa sig en uppfattning om det inträffade. Ett 70-tal personer har hållits instängda, men har nu fått lämna byggnaden. De togs till en annan byggnad där de får en genomgång med polis, räddningstjänst och sjukvårdspersonal.

En person fick det svarta pulvret på sig.

– Personen som var exponerad har sanerats och undersökts, denne hade inga symptom eller skador och tillsammans med smittskyddsläkaren har vi beslutat att ingen av de övriga som suttit i karantän behövde saneras, säger Mats Kronsten som är inre befäl hos Räddningstjänsten Jämtland idag.

Även smittskyddsläkare på plats säger till SVT att ingen person har uppvisat några sjukdomssymptom.

Det är inte första gången som det kommer larm om misstänkt pulver vid posthanteringen på Frösön. Under 2016 drabbades ett annat företag av ett flertal larm, där minst en försändelse innehöll cyanid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer