Foto: SVT

Matchen mot Arsenal ska spelas i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK:s nästa match i Europa League ska spelas den 15:e februari, och det cirkulerar många funderingar kring om det verkligen går att spela matchen i Östersund.

ÖFK har dock inga som helst funderingar på att flytta matchen.

– Nä vi har aldrig ens funderat på det. Våra fans som sett alla våra Allsvenska matcher ska också ha en chans att se våra matcher i Europa League här i Östersund. Så det är självklart att vi ska spela på vår hemmaarena, säger Lasse Landin, kanslichef på ÖFK.

ÖFK i Europa League

Kan vara kallt i februari

UEFA har ingen egentlig köldgräns, men en inofficiell rekommendation på -15 grader. Det är dock domaren som bestämmer om det går spela, och även om det är kallare än -15 så kan lagen komma överens om att spela matchen ändå.

Vad händer om matchen inte går spela?

Man kan skjuta upp matchen till dagen efter, men det är domaren som bestämmer, säger Lasse Landin.

UEFA är väldigt måna om att matchen ska kunna genomföras. Man vill till exempel säkerställa att det finns tillgång till orange boll, och att man kan måla linjerna orangea, för att det ska synas bättre i snö.

”Möjligtvis kommer de hit med underskattning”

Många ÖFK supportrar hoppas nog på sämsta möjliga väder, för att det skulle kunna gynna ÖFK.

Är det en fördel för ÖFK om det är kallt och ruggigt?

– Äh, jag tror inte så mycket på det där. Arsenal är ju ett världslag, med otroligt skickliga spelare, så dom kan nog hantera alla situationer. Men möjligtvis kommer dom hit med en underskattning, och möts av konstgräs och kyla. Det skulle kanske kunna vara en fördel för oss, säger Lasse Landin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet