Lohla Persson, ordförande i Kommunal i Krokom, ser inga problem med kommunens åtgärdslista. Foto: SVT

Facket om stämpelklockor – inga konstigheter

Publicerad

Efter fusket med arbetstider på LSS-boenden i Krokom beslutade socialnämnden igår bland annat om stämpelklockor för personalen.

Idag kommenterar fackförbundet Kommunal beslutet, och man ser inga direkta problem med införande av stämpelklockor.

– Det är kopplat till kommunens lönesystem Heroma. Där finns en funktion som heter ”kom och gå”, och det är den man ska införa. Den finns redan i alla kommunens övriga verksamheter, så jag ser inga konstigheter med det. Det säger Lohla Persson, ordförande i Kommunal i Krokom.

Skulle redan varit infört

– Man har ju pratat tidigare om att införa ”kom och gå” även inom stöd och service, men det har väl hängt på att man inte lyckats lösa datorer och uppkoppling hos vissa vårdtagare, säger Lohla Persson.

På socialnämndens extrainsatta möte i går tog man fram sex åtgärdspunkter, där stämpelklockor bara var en åtgärd. Man ska till exempel jobba med värdegrund, fortbildning av personalen, och speciella dokument vid nyanställningar som den anställde ska skriva under.

” Inga konstigheter”

Från Kommunals sida ser man inga problem med kommunens åtgärder, men vill gärna se exakt hur det dokument nyanställda ska skriva på är tänkt att se ut.

– Jag tycker faktiskt det är ganska bra punkter kommunen tagit fram. Flera av punkterna är sådant som vi efterfrågat, så jag ser inga konstigheter med listan, säger Lohla Persson.

LÄS MER: Krokom inför stämpelur på boendena

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Missförhållanden på LSS-boende i Krokom

Mer i ämnet