Falkarnas klackledare Matilda Kålen är nu finalist i tävlingen Årets Fan. Foto: Privat/Bildbyrån

Falkarnas klackledare finalist i Årets Fan

Uppdaterad
Publicerad

Matilda Kålen, en av klackledarna i ÖFK:s supporterförening Falkarna, har nu ännu större chans att utses till Årets Fan. Hon är nämligen en av finalisterna i tävlingen.

Samma dag som Östersunds FK mötte Hertha Berlin på hemmaplan i en gruppspelsmatch i Europa League fick Matilda Kålen veta att hon blivit nominerad till Årets Fan, en utmärkelse som Unibet utser.

– Jag blev chockad såklart, men det är superkul att man blivit nominerad, sa Matilda Kålen i en tidigare intervju med SVT Nyheter Jämtland.

Nu står det klart att hon är en av dem tio personer som är finalister i tävlingen.

”Hennes hjärta pumpar rött och svart”

Så här lyder Matildas nominering: ”Matilda brinner för sitt ÖFK och hennes hjärta pumpar rött och svart. Som engagerad i ÖFK:s supporterförening Falkarna vill Matilda förändra fankulturen så att den passar för alla, hon kämpar helt enkelt för en jämlik och rättvis supporterrörelse. På matchdagarna visar Matilda upp ett enormt engagemang då hon som klackledare eldar igång hemmapubliken på Jämtkraft Arena, vid ett tillfälle med gips och kryckor (!)”

Vinnarna utses i slutet av december och väljs av en jury där fotbollslegendaren Glenn Hysén är ordförande.

Glenn Hysén: ”En klockren finalist”

– Matilda står för en positiv och inkluderande supporterkultur. Att hon dessutom lett klacken med gips och kryckor säger väl egentligen allt om hennes engagemang för ÖFK. Hon är en klockren finalist i Årets fan 2017, säger Glenn Hysén i ett pressmeddelande.

Falkarnas Johan Garmager var även han nominerad till Årets Fan, men han är inte en av finalisterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.