Om Sverige får OS 2026 så börjar arbetet den 25 juni, säger Karin Mattsson, ordförande i Svenska Skidförbundet. Foto: SVT

”Får vi OS börjar jobbet nu”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen samlades näringslivet, universitetet och personer från idrottsvärlden i Östersund för att diskutera hur de två senaste mästerskapen gynnat länet samt hur framtida arrangemang som till exempel ett OS kan utveckla regionen.

Efter två världsmästerskap de senaste året har regionen en fördel på att arrangera idrottsevenemang. Det är något som näringslivet, universitetet och personer från idrottsvärlden träffades och diskuterade på ett seminarium i Östersund.

En person som var där för att berätta om detta var Karin Mattsson, ordförande på Svenska Skidförbundet. Hon fortsatte genom att berätta hur ett OS i Sverige kan skapa möjligheter inte bara för Stockholm utan även för regionen Jämtland/Härjedalen. 

Klicka på videon och hör hennes egna ord om vad som händer om Sverige får ett OS. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer