Felix Hörberg har främst varit en offensiv spelare, på kanten. Numera spelar han så kallad wing back och får tänka mer på försvaret. Foto: SVT Jämtland

Allsvensk premiär för ÖFK – Felix Hörberg och Eirik Haugan beredda att dra igång

Uppdaterad
Publicerad

Börjar Felix Hörberg att känna sig hemma i en lite mer defensiv roll och blir det Eirik Haugan som ska fylla tomrummet efter Thomas Isherwood som lämnat laget? Det är två frågor SVT Jämtland sökt svar på inför måndagens allsvenska premiär för ÖFK.

Att ÖFK kommer till spel i årets serie med en tunn trupp, lär nog ingen säga emot. Skador på tänkta stöttepelare har inte heller gjort läget bättre.

Rewan Amin gick in i det här året med ett skadat korsband och i cupspelet mot Djurgården åkte ytterbacken Kalpi Outtara på samma skada. Lägg därtill att en möjlig ersättare till Outtara, Marco Weymans, åkte på en till synes illavarslande knäskada på träningen i torsdags.

ÖFK i Allsvenskan

Hörberg och Haugan beredda att dra igång

Truppen är ung och det krävs att flera spelare tar rejäla kliv i utvecklingen, samtidigt som spelare som Noah Sonko Sundberg, Felix Hörberg och Isak Ssewankambo hittar tillbaka till sina allra bästa nivåer.

Säsongen blir tuff – men intressant. Hör i klippen vad två av spelarna tror om sina och lagets utsikter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet